miércoles, 25 de noviembre de 2009

utilizar delicius

Del.icio.us Qué es y cómo usarlo
">

Espero que resuelva alguna duda a aquellos que la teneis.

domingo, 15 de noviembre de 2009

Comentario sobre la conferencia

Tengo que reconocer que esta conferencia me sorprendida gratamente, primero por la exposición del ponente que fue muy amena y divertida, pero sin dejar de informarnos de lo importante, y por otro lado nunca hubiera imaginado que en un cole se pudieran hacer tantas actividades interesantes y menos que por mediación de las TIC pudieran hacer que los niños se involucraran tanto en un proyecto.

A mi desde luego esta conferencia y mas concretamente el cole de San Walabonso, me ha dado una lección de todo lo que se puede hacer con las TIC.Es una manera de enseñar que yo nunca había visto, y cuando me lo habian contado pensaba que no funcionaba, y si funciona y muy bien. Pero no solo son las TIC lo que hacen a este colegio único (ya que creo que no existen muchos colegios como este en nuestro país), son la gente que lo componen, gente que se preocupa de sus alumnos como ninguno, y esto si que es la base de una buena educación. Un cole que no tiene los mejores medios, pero que le sobra y le basta para tener un proyecto en común.

Es un cole que por medio de la competencia digital sabe poder llegar al resto.

Además el cole ha hecho extensivo al pueblo su pasión con las TIC, y les ha ensañado todo lo que con ellas se puede hacer.
Una de las frases que me ha gustado mucho es cuando nos dice que todo lo que se hace en el colegio no es por medio de la tecnología sino de la pedagogía.

Otra de las cosa que me han dejado flipada es la página web. Ultimamente he estado viendo algunas para poder hacer la práctica de esta asignatura y de todas ninguna se le parece ni de lejos, es un ejemplo para todos aquellos que en un futura queramos hacer una y para aquellos que ya la tienen poder ampliarla.

miércoles, 11 de noviembre de 2009

Que em aprés fen un video.

El nostre vídeo...
El primer que ens agradaria destacar del que hem aprés passa per tindre una visió global de tot el procés de grabació, edició i tractament d'un enregistrament.

El primer què vam fer va ser distribuir la feina, de forma que cada membre del nostre grup (3 persones) formara part del procés. Es van grabar les imatges de la vegetació de l'UJI i es va buscar la informació sobre el contingut d'eixa vegetació.

Vam visualitzar el brut de les imatges i es va decidir utilitzar en primer lloc, els plànols generals i anar passant a plànols curts, primers plànols i de detall. Tot això gastant el programa de Windows Movie Maker, en la versió del Windows Vista, degut a que la versió del XP ens donava problemes i es tancava.

A continuació, vam volcar les imatges i vam tallar els fragments que sí ens interessaven per a l'enregistrament i, seguidament, el vam ordenar seguint el nostre guió. El guió el vam montar de forma que durara uns 2 minuts i mig, per tal de poder fer una menuda introducció amb la música que ja venia sonant de la capçalera del treball.

Eixa música, la vam buscar a Jamendo i quan vam sentir la cançò que hem posat finalment, vam tenir clar que era eixa. Hem gastat "Balrog Boogie" de Diablo Swing Orchestra amb llicència Creative Commons. A més, vam trobar música molt interessant al lloc.

Una vegada ordenades les imatges seleccionades, vam fer els crèdits del principi i del final. Vam posar totes les transicions, totes elles senzilles i sense floritures recargades.

Degut a la velocitat d'alguns plànols vam gastar l'efecte de ralentitzar imatges per tal de controlar un poc la velocitat del zoom.

Una vegada montat, tenint en compte la duració total, vam trobar problemes amb l'àudio. Per què? Doncs perquè nosaltres voliem que la música estiguera en un segon plànol mentre feiem la veu en off. Ens vam adonar que açò passava perquè el Movie Maker només et deixa posar un sò damunt de l'original. Aleshores vam llevar el sò original de les imatges (que només era sò ambient) i vam posar la cançò escollida baixant-li el volum quan tocava l'entrada de l'off. Vam "enganyar" -modestament- al programa i així vam poder sobreposar-li damunt l'off.

L'off, mentre, va ser enregistrat a una grabadora digital perquè amb les grabadores dels portàtils ens quedava un sò molt baix. Vam posar el sò de la grabadora, que és l'off del vídeo.

Al final, vam decidir posar una foto de les components del grup com a tò irònic i, a la mateixa vegada, cubriem un poc de temps que ens havia quedat buit per arribar als 3 mintus.

Hem explicat tot el procés, perquè és el que nosaltres hem aprés, amb paciència, preguntant a coneguts i amics i anant provant fins que el producte final el vam pujar al youtube, amb el mateix conter de Google -al pertànyer al mateix grup-. Va pujar de forma ràpida però després va estar un temps convertint-se al format que ells utilitzen. El vam pujar amb l'etiqueta indicada i als blocs de les 3.


.El dit, hem aprés el procés complet del conjunt, tenint clar que tot és millorable i què fer un video en condicions òptimes necessita temps i dedicació. Esperem haver arribat a la finalitat de l'activitat.

El grup som:
-Nati Alcañiz Gascó
-Sonia Moreno Chiva
-Vanessa Ortells Molés

Aquets text és el mateix que el de les meues companyes Vanessa i Nati, Ja que l´hen fet conjuntament.

domingo, 8 de noviembre de 2009

viernes, 6 de noviembre de 2009

martes, 3 de noviembre de 2009

GOOGLE READER

Bueno para mi google reader es una manera de tener toda la información que te interesa actualizada. Además en el momento que lees algo y lo marcas como tal si no quieres ya no te aparece la información, por lo que tienes toda la información siempre más ordenada, y no pierdes tiempo volviendo a ver lo que anteriormente ya has visto.
Por otro lado Puedes leer solo los encabezados, esto hace que te ciñas solo a lo que te interesa dejando de un lado logos y demás cosa de relleno.
La información la puedes compartir o no, depende de ti.
Toda la información la clasificas según tu gusto y manera.
Se pueden poner también comentarios en los blogs. Hay sitios como mininova que te Te permiten descargar capítulos de series de Tv.

Una vez tienes toda la información que quieres, esta la puedes ver desde cualquier punto, sin tener que entar cuenta por cuenta.
En resumen es como tu carpeta personal, siempre actualizada.